Hvor ’el-cykler’ du hen?

cykel

Alt i verden i dag er efterhånden blevet elektronisk. Nok noget af det sidste man kunne forestille sig dette ske for er nu til og med cyklen. Den ene transportgenstand hvor der ikke findes en motor, ingen teknologi, men hvor det bare er os selv, der skal gøre arbejdet og få hjulene til at dreje, ja, den er nu også blevet opgraderet til en smartere form. Den gode kending findes dog stadig, og den er også stadig lige populær. Så hvorfor vinder de nye el-cykler frem og hvad er egentlig taget forskellen?

Nye forskelle

Forskellen opstår når man med moderne og ny teknologi vælger at kombinere den gode gamle cykel med en fartbølle af en knallert, scooter og lignende. Pludselig kan du køre med fuld fart derudad, dog ikke med nær så meget anstrengelse, og stadig præcis som du ville tage en tur på din almindelige cykel. Forskellen skyldes den meget lille motor eller måske nærmere batteri, man har siddende på bagagebægeret bag sig. Denne lille falde kasse, den er måske lidt tung, og giver cyklen ekstra vægt, men vægten forsvinder når den er i brug, og så kan batteriet endda genoplades om og om igen. Forskellen for os andre udadtil, når vi ser dig cykle forbi er, at der pludselig kommer en rigtig ræser forbi og overhaler all på cykelstien.

Nye muligheder

Med de nye smarte el-cykler kommer også mange nye og spændende muligheder. Det kan selvfølgelig sagtens være, at du altid har drømt om at være den hurtigste på vejene, der drøner forbi alle de andre, der kæmper og træder hårdt i pedalerne. Men er du egentlig lige glad med lige denne her del, så er der også andre gode muligheder for dig. Hvis du for eksempel plejer at pendle til og fra arbejde enten med bil, tog eller med bus, så kunne det være du skulle droppe myldretiden, droppe trafikpropperne og glemme alt om togforsinkelser. Du kan springe det hele over og blot cykle af sted. De lange afstande der før var umulige at cykle, er nu pludselig mulige veje og stier at udforske. Selv hvis du skal tidligt af sted om morgenen, så behøver det jo ikke at tage langt tid, når du har motor med bag på. Hvis arbejdsdagen starter med møder kl. 8, så skal du ikke tænke på sved og tøjskift, for på din elektroniske cykel, så suser du derud af. Det gør det hele meget mere fleksibelt. Med lidt elektronisk hjælp til cyklen giver det dig lige præcis den hjælp der gør, at du kan få sparket dig selv ud på en cykeltur med motion og frisk luft, som du i en travl hverdag måske ellers ikke ville nå. Også i forbindelse med weekender eller ferier, giver det familien god grund til at være samlet ud i naturen med helt nye muligheder for sightseeing. Når man har el-cyklerne med sig, så kan man komme ud sted man ellers ikke ville nå ud til og alligel er man samtidig fri til at køre sine helt egne veje.

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar