Har du et træ, som skal beskæres?

store træer

Mange mennesker har ikke tid til at ordne deres have. Mange har måske tiden, men prioriterer ikke haven særligt højt. Mange danske haver får derfor lov til at passe sig selv. Hvis man sjældent passer sin have, så ender den med at vokse sig stor, vild og jungle-agtig. På et eller andet tidspunkt er man altså nødt til at reagere. Hvis man venter, til haven er blevet meget stor og har bredt sig du over alle grænser, så må man ty til hårde midler, hvis man vil have sin have tilbage på sporet. I et tilfælde som dette er det altså virkelig rart, at man kan betale sig fra at få ordnet sin have én gang for alle. De fleste mennesker har nemlig ikke den form for haveredskaber, som det kræver fx at fælde et træ eller at beskære en meget stor busk.

Almindelig træfældning eller beskæring

Mange virksomheder i Østrykke og omegn tilbyder beskæring eller fældning af træer. Det kan være en god løsning, hvis man har et træ, som simpelthen bare har vokset sig helt ekstremt stort, og man ikke har de rette redskaber til at fælde det eller give det en ordentlig omgang beskæring. Professionelle skovhuggere, som kan betales for at udføre denne form for arbejde, kan virkelig gøre en stor forskel i forhold til sådan en træfældning eller beskæring. Virksomheder, der er vant til at fuldføre disse former for arbejdsopgaver, ved lige præcis hvordan de skal håndtere et træ, som er utroligt højt og utroligt stort. De har også det helt rette udstyr til at håndtere meget høje træer, hvilket kan være meget problematisk at håndtere for folk, som ikke er vant til at lave denne form for arbejde.

Prisen på fældning eller beskæring af træ

Prisen på beskæring af træ er afhængig af forskellige ting. Blandet andet er det væsentligt, hvor stort et træ, der er tale om. Det er klart, at jo mere der skal beskæres og transporteres væk, desto højere en pris, skal virksomheden have for at beskære træet. Omvendt vil prisen også blive lavere, hvis træet ikke er så stort og derfor ikke har så meget, der skal beskæres. Prisen vil i de fleste tilfælde altså blive mærkant lavere, hvis træet er slankt og ikke har så mange sidegrene. Prisen bliver ofte opgjort i timeløn, og timelønnen er forskellig alt efter hvilket arbejde, skovhuggeren skal udføre. Skal han fx op og klatre for at komme til træet og for at kunne beskære det, så skal han betales mere i timen, end hvis han kan nå træet, som skal beskæres, fra jorden. Nogle virksomheder har visse ting inkluderet i prisen, som fx stabling af brændet, hvis man har fået beskåret et træ, som kan bruges til brænde. Nogle virksomheder har sågar bortskaffelse af grenaffaldet med i prisen. Det er dog langt fra alle virksomheder, der har bortskaffelsen med i prisen. I de fleste tilfælde vil man skulle betale for bortskaffelsen af grenaffaldet ud over prisen for beskæringen af træet.

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar