Havearbejde – hvad vil du have i din have i år?

planter

Mange danskere elsker at lave havearbejde, og mange går derfor meget i haven, når vejret igen er til det.

For nogen mennesker er det afstressende og en god måde hvorpå, de kan koble lidt af fra den travle hverdag med stress og jag. For andre er det bare en hobby, der på lige fod med alle andre hobbyer, skal dyrkes, når solen igen skinner med varme stråler, og termometeret siger plusgrader.

Vælg, hvad du vil have dette år:

Der er mange forskellige ting, du kan dyrke og plante i din have. Det kan måske skifte lidt fra år til år, hvad du ønsker, der skal være i din have. Det kan være en rigtig god ide at tænke lidt over, hvad du eventuelt kunne tænke dig at have i din have. Et godt råd er at gå ud i haven og prøve at lægge en slags plan for, hvordan du vil have din have pågældende år. Nogen mennesker går meget op i udseendet af haven og ønsker derfor at finde blomster, der passer sammen farvemæssigt. Andre er mere ligeglade med, hvilke farver, der kommer ind i haven, så længe der kommer nogle. Måske har du nogle ynglings blomster, du i hvert fald med sikkerhed gerne vil have ude i din have, eller måske er der et bestemt frugttræ, der skal findes plads til i din have dette år. Alt dette kan være en rigtig god ide at have tænkt lidt igennem inden, du starter på at rode alt for meget i haven. Lav eventuelt en liste over, hvad det er, du skal have købt. På den måde er det lidt nemmere at holde overblikket ude på planteskolen, når du skal købe de blomster og planter, du skal have købt.

Tag ud og kig på planteskolen:

Det er altid en rigtig god ide at tage ud på en planteskole for at finde noget inspiration til, hvad du skal have i din have, eller hvis du bare skal have købt planter og blomster til haven.

Ølstykke Planteskole er der masser af inspiration at hente til forskellige planter, krydderurter, blomster og frugttræer, du kan købe til din have, og der er et bredt sortiment, så det skulle være nemt at finde de ting, du eventuelt har skrevet på din liste.

Tag den liste du lavede, da du planlagde, hvad der skal være i din have dette år med ud på Ølstykke Planteskole. Her vil du kunne finde en masse fine ting til haven og krydse de ting af, du har på din liste.

Måske finder du ud af, at du i virkeligheden hellere vil plante et æbletræ end et pæretræ, måske finder du ud af, at du hellere vil have røde blomster i dine krukker end hvide, eller måske finder du ud af, at du hellere vil så græs i stedet for at lægge fliser.

Der er altid meget inspiration at hente på en planteskole, og måske finder du ud af, at det ikke nødvendigvis er negativt at ændre mening i forhold til, hvad du ønsker at have i din have dette år.

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar