Sådan finder du den rette tandlæge

Tandlæge

Det kan godt være svært, når man skal finde den rette tandlæge, hvis man i forvejen ikke er helt glad for dem. Det handler om at finde en, som man kan slappe af ved, da der ikke er noget ved at tage til eller gå fra tandlægen helt anspændt. Man skal finde en tandlæge hvor man kan slappe af, og gå derfra med en god oplevelse, så det ikke bliver en dårlig ting at gå til tandlægen. Hvis du ikke føler dig tilpas ved den tandlæge du går ved nu, så find en anden, så du kan gå glad til og fra tandlægen. Du kan let skifte tandlæge, om det skal bare et helt nyt sted, eller om du bare skal finde en ny der allerede er der hvor du i forvejen går til tandlæge.

Derfor skal du gå til tandlægen

Det er vigtigt at man går til tandlæge en gang om året, for at finde ud af om det hele er som det skal være. Lige som når vi går til lægen når vi har ondt, så skal vi også gå til tandlægen når vi har ondt i tænderne, da det også kan være en sygdom. Tænderne skal gerne holde hele dit liv, og derfor skal man gå til tandlægen, så du ikke på et tidspunkt finder ud af, at der ikke er så meget tandlægerne kan gøre. Dine tænder og dit tandkød kan få sygdomme, som skal behandles lige som andre sygdomme, og derfor er det vigtigt at gå til tandlægen regelmæssigt. Det er rart lige at få en årlig konstatering om, at det hele er som det skal være, så du kan gå derfra glad igen.

Til for din skyld

Om du skal til din normale tandlæge eller tandregulering, så er de til for din skyld. De er der for at ordne dine tænder, så du kan bevare dine sunde tænder og tandkød, så du gerne skulle beholde dem resten af dit liv. Tandregulering er vigtigt at tage til, hvis man skal have rettet sine tænder, da det faktisk kan have indflydelse på resten af ens liv. Din tandstilling har meget at sige, i forhold til dit ansigts symmetri og i forhold til hvordan man bider sammen. I dag får man ikke reguleret sine tænder, af kosmetiske grunde, med mindre man betaler for det. Du kan kun få gratis tandregulering hvis din tandstilling ikke er i orden. Ofte kan man nøjes med tandregulering og derved regulere ens tandstilling ved hjælp af elastikker. Nogle gange er det nødvendigt med en operation af kæben, hvis det påvirker ens livskvalitet. Tandlægerne er professionelle og kan ud fra røntgen billeder eller normale billeder kommentere på hvad der skal ske næste gang du kommer. Hvis det er nødvendigt med en kæbeoperation fordi din kæbestilling ikke er optimal, kommer du igennem et forløb hvor du blandt andet kan møde andre der har det på samme måde som dig selv. Du er ikke alene om ikke at have en optimal kæbe- eller tandstilling.

 

KIlde: tandlaegerne-tvaergade.dk

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar