Billigt internet i udlandet med dit eget mobilabonnement

Mobilabonnement

Tidligere på året gik en ny roaming aftale for mobilabonnementer igennem, og danskerne kan nu se frem til, at det bliver langt nemmere og langt billigere at gå på internettet, når man rejser til udlandet. Førhen har der nemlig været tillagt høje ekstratakster for brug af sit danske mobilabonnement i udlandet, og man har skullet passe nøje på at slå både taletid og mobildata fra på sin telefon, så snart man bevægede sig udenfor Danmarks grænser. Men ikke længere. Den nye roaming aftale betyder nemlig for mobilabonnementer i det store og hele, at man ikke længere skal frygte ekstratakster og større betalinger for sit mobilforbrug. Tværtimod vil det efter aftalen altså blive langt billigere at bruge sin mobiltelefon, såfremt man befinder sig i et land, der er medlem af EU, fordi de ekstra roamingafgifter er blevet afskaffet efter aftale i Europa-Parlamentet. Man kan altså med fordel undersøge, hvordan denne aftale vil komme til gode for én selv på den næste rejse, man har planlagt.

Den nye roaming aftale er trådt i kraft

Roaming aftalen blev vedtaget ved Europa-Parlamentet tilbage i februar i år, og den trådte i kraft pr. 17. juni, hvor roamingafgifterne altså blev fjernet for EU-borgere, der rejser rundt i andre europæiske lande. Aftalen blev opnået efter en længere perioder med forhandlinger frem og tilbage. Man har dog også været opmærksom på at skulle forebygge misbrug af den nu frie mulighed for roaming, og derfor kommer aftalen også med en såkaldt ”fair use-begrænsning”. Denne indebærer, at der er en øvre grænse for, hvor meget data man kan forbruge, således at man ikke benytter sig af mere, end hvad der er inkorporeret og betalt for igennem ens eget mobilabonnement. Hvis man vil gøre brug af den nye mulighed for at gå nemt på internettet via sin mobiltelefon, når man er på ferie, bør man altså derfor også lige læse nærmere om, hvad det helt præcist indebærer for ens eget abonnement.

Vær opmærksom på prisstigninger i mobilabonnementer efter roaming aftalen

Ikke desto mindre skal man dog som kunde hos et mobilselskab være opmærksom på, at priserne for selve mobilabonnementet kan stige på grund af roaming aftalen. De ekstra udgifter som denne roaming mulighed uundgåeligt vil få vil nemlig blive lagt hos mobilselskaberne selv, og det bliver selskaberne med stort sandsynlighed netop også nødsaget til at tage højde for. Derfor kan der altså forekomme visse prisstigninger, som man skal holde øje med. Der bliver nemlig også advaret om fra forskellige analytikere, at mobilselskaberne ikke uden videre kan indlemme de ekstra udgifter, som roaming aftalen vil betyde for dem, og at der derfor utvivlsomt må ske en mærkbar stigning i priserne for de, der har et mobilabonnement. I så fald vil man muligvis blive notificeret om den forekommende prisstigning, og man vil kunne benytte muligheden for at skifte mobilabonnement, hvis man ønsker det. Under alle omstændigheder vil den nye roaming aftale betyde friere internetadgang for danske mobilabonnementer i udlandet for fremtiden.

DR har lavet et overblik over de forskellige mobilselskaber og hvordan de forholder sig til de nye regler.

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar