CBD-olie for at lindre symptomer og stress

CBD-olie

Listen over generelle sygdomme, der plager den danske befolkning er lang, og ofte kan almindelig medicin kun hjælpe nogle på ubestemt tid, før virkningerne af medicinen aftager. Derfor vælger mange at vende sig mod CBD-olie, der er et udtræk af industrihamp planten. Førhen har CBD-olie været ulovligt i Danmark og i mange andre lande, men i forbindelse med positive resultater af mange års forskning med brug af cannabisolie i forbindelse med en række sygdomme er dette nu lovligt at købe, såfremt man køber det, de rigtige steder og tager sine forholdsregler indenfor lovgivningen.

CBD-olie hører nu ind under kategorien af medicin, da der er påviste resultater for smertelindring, antiinflammatorisk virkning og muskelafslappende effekt i forbindelse med en række sygdomme såsom gigt, sklerose, mave/tarm besvær, opkast samt stress, depression og OCD. Det anbefales dog at man påbegynder behandling med CBD-olie i samarbejde med ens egen læge, da der kan være forhold i forbindelse med ens øvrige medicin, der skal tages højde for i forbindelse med virkning og bivirkninger. Cannabisolie kan ligeledes bruges mod migræne samt lindre daglige smerter, hvis ens øvrige medicin ikke slår til, eller man f.eks. er overfølsom overfor morfinpræparater.

Smuthullet gør CBD-olie lovligt i Danmark

Langt de fleste danskere ved, hvad hash er og hvor hurtigt man kommer på kant med loven, hvis man opkøber, dyrker eller sælger dette. Dette gælder til dels også for cannabisolie som CBD-olie, der bruges i medicinsk henseende, dog er der et smuthul man kan benytte sig af, hvis man ikke kan vente til 2018 med at få denne olie på recept fra egen læge. Det er nemlig lovligt at købe denne form for cannabisolie på nettet, hvis man blot sørger for at købe det via en hjemmeside, eller forhandler, der følger EU-lovgivningen omkring produktion og salg af CBD-olie. Der findes dog mange ’falske’ forhandlere, der ikke overholder disse regler og lovgivning, derfor bør man som forbruger træde varsomt, hvis man køber cannabisolie på nettet, da man kan fremstå som en kriminel, fremfor en borger, der har brug for medicinsk hjælp til lindring af smerter og andre symptomer.

Godt at vide om bivirkninger og brug af CBD-olie

Som med alt andet medicin er der naturligvis nogle forbehold man skal tage højde for inden man springer ud i at afprøve CBD-olie. Denne form for cannabisolie har en tjæret substans og farve samt en kraftig og lettere ubehagelig smag, hvilket kan skræmme mange væk fra af prøve det. Indtagelsen sker ved at dryppe sin dosis under tungen, hvorefter CBD-olien optages gennem slimhinderne og via blodbanerne føres til hjernens receptorer, hvor cannabinoiderne påvirker hjernens følelsessensorer. I begyndelsen kan man opleve at tynd mave, svimmelhed, reduceret koncentrationsevne og hukommelse samt hovedpine er nogle af de bivirkninger CBD-olien kan medføre. Dog er dette nogenlunde sammenligneligt med langt de fleste andre typer af kendt medicin på markedet, hvilket ikke burde være den afskrækkende faktor for at afstå fra et forsøg på lindring med cannabisolie. Forsøg dig med CBD-olie i en periode uden anstrengelse.

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar