Få mere at vide om gylletransport

gyllespreder

Vi kender alle til gylle. Enten identificerer vi det med den umiskendelige lugt, vi bliver mødt af når vi kører forbi marker og gårde på Danmarks landeveje, eller også er det noget, der minder os om tidlige morgentimer på landet, hvor verden forekommer en smule mere frisk og levende. Uanset hvad kan man ikke komme uden om at det muligvis ikke er det mest behagelige at håndtere – det er trods alt ekskrementer fra forskellige dyr – men at det er noget, der nødvendigt for at give de forskellige afgrøder de bedste forudsætninger for at gro. Alt efter hvordan det bliver bortskaffet og transporteret kan det dog anvendes på forskellige måder, dog med det samme formål for øje. Hvis du har kreaturer, der går på spaltegulve og derfor afgiver gylle, når deres afføring og urin blandes, er det derfor en god ide at undersøge og afklare med dig selv hvordan du gerne vil have det transporteret. Til dette formål findes der nemlig flere transportfirmaer i Herning og Holstebro, som kan udføre arbejdet for dig.

Disse muligheder har du i forhold til gylletransport

Før i tiden spredte man gylle gennem luften. I dag kan det gøres på andre måder, hvoraf den mest benyttede foregår ved at udlægge den direkte på jorden gennem slanger og lignende. Oftest bliver gyllen dernæst helt eller delvist dækket med jord, så de forskellige lugtgener bliver nedbragt så meget som muligt. Netop denne faktor har spillet meget ind i, at man har fundet på yderligere metoder og transportmuligheder, og derfor er det også muligt anskaffe sig gylle som naturgødning, hvor det er blevet blandet med diverse tørre stoffer, og endelig kan udvinde biogas af gyllen, så den bliver ”afgasset” og dermed næsten ikke lugter. Især sidstnævnte er noget, som også de forskellige transportfirmaer i Herning og Holstebro har sat ekstra fokus på, og derfor er det faktisk muligt at få gyllen behandlet for biogas allerede ved flytningen. Der kan derfor lejes biogas lastbiler, som via specialbyggede pumper kan samle gyllen op og samtidig afgasse den. I det hele taget foretages flytningen utroligt hurtigt og effektivt, idet der kun benyttes vogne til gylle, spildevand og slam, udstyret med drejbare aksler og løftaksel med stor kapacitet. Dette betyder i sidste ende, den læsse- og aflæssetiden er overstået på få minutter, og til priser der oftest ligger under 1000 kroner. Der er altså tale om en professionel løsning, der vægter effektivitet højt, og til meget konkurrencedygtige priser.

Tag kontakt i dag og hør om gylletransport

Hvis du derfor sørger for at benytte dig af et transportfirma fra Herning og Holstebro, når du skal have hjælp til gylletransport, er du sikret et godt resultat, hvor arbejdet kan udføres hurtigt, uden det behøver at koste dig en formue. Det kan altid være en fordel at tage kontakt i god tid og få en snak om din konkrete situation, så forløbet kan planlægges efter dine behov og ønsker. Dermed er der intet til hinder for, at gyllen kan transporteres på den helt rigtige måde.

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar