Er det firmaernes ansvar at sørge for tæpperens i deres virksomheder?

tæppe

I dagens Danmark er der mere fokus end nogensinde på, hvordan alle de store spillere på markedet, de store virksomheder og de små privatejede firmaer, behandler deres medarbejdere. Dette har resulteret i, at der er kommet meget fokus på alt det disse instanser kan gøre, for at sørge for deres medarbejderes sikkerhed og helbred. Derfor er der i dag også mange firmaer, der har fået øjnene op for vigtigheden af eksempelvis bedre jobmiljø, forebyggelse af stress, samt bedre samspil og fælleskab mellem medarbejderne og de forskellige afdelinger i større firmaer. Samtidig er der også opstået et meget større fokus på rengøring, og hvordan god rengøring kan være med til at skabe et bedre miljø på arbejdspladsen og sikrer medarbejdernes helbred. Desværre er der stadig en del af den ugentlige rengøringsrutine som mange arbejdspladser glemmer, blot fordi det ikke ligesom eksempelvis vindueskamme og gulvoverflader, ser beskidt ud når det trænger til at blive gjort rent, og det er gulvtæpper, for selvom de støvsuges flittig springer mange virksomheder tæpperens over: Men tæpperens er en vigtig del af den nødvendige rengøring, der sikre medarbejderens sikkerhed.

At støvsuge er ikke nok, tæpperens sikrer arbejdspladsen

Hvor ofte vasker du dit tøj?

En almindelig gennemsnitsperson vasker sit tøj når det bliver snavset eller beskidt, både af hensyn til sit udseende, men også fordi det er uhygiejnisk at iføre sig tøj der er beskidt. Hvorfor er der så så mange, der ikke retter den samme opmærksomhed mod deres gulvtæpper?
På det simpleste level er skidt og støv med til at reducerer et gulvtæppes levetid betydeligt, men på et langt mere foruroligende level, kan beskidte og støvede gulvtæpper udgøre en farer for de medarbejdere, der går henover dets overflade, og tvinges til at opholde sig i samme rum, dag ud og dag ind.

Når et gulvtæppe begynder at se beskidt ud er det ofte for sent at forebygge helbreds problemer, da det støv og snavs man kan se på et tæppes overflade, kun udgør 25% af alt det støv og snavs der over længere tid er blevet mast ned i tæppets fibre, hvor det sidder og udvikler bakterier, skaber gode leveforhold for mider, og kontribuerer til et dårligt indeklima. Dette betyder også at et gulvtæppe der ser rent, kan være fyldt med bakterie og støv man ikke kan se. Man kan som tidligere nævnt holde sine tæpper forholdsvist rene ved regelmæssigt at støvsuge, men tæpperens er den eneste måde at få tæpperne gjort fuldkomment rene igen.

Manglende tæpperens, hvad er konsekvenserne?

Som nævnt ovenfor er dårlig “tæppehygiejne” med til at sikre et dårligt indeklima, hvilket er blot en af grundende til at tæpperens er så vigtigt. Samtidig giver dårlig tæppehygiejne store mængder skadelige bakterie og allergener chancen for at gemme sig i tæppets fibre. Hvad dette kan betyde for uheldige medarbejdere er støvallergi, astma og en højnet chance for bakterielle sygdomme.

Ydermere, er tæpperens også med til at give gulvtæpper et smukt og nyt look, da tæpperens ikke blot fjerner bakterie og støv, men også uheldige pletter. Et flot gulvtæppe er med til at sikre et pænere rum, og et pænere rum er en stor del af et positivt arbejdsmiljø.

Dette har firmaerne i mange kommuner allerede fået øjnene op for, især Vanløse, Amager har set et stigende kundeantal indenfor rengøringsbranchen de seneste par år, hvilket måske skyldes at flere og flere firmaer der tilbyder tæpperens, har oprettet websider, og dermed giver kunder mulighed for at bestille deres services online.

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar