Gør boligen mere miljøvenlig

tagrende

Mange danskere bliver mere og mere opmærksomme på, hvordan de bedst muligt kan gøre deres bolig mere energirigtig, miljøvenlig og billigere i drift på en månedlig basis. Danskerne er blevet bevidste om, at ved at hjælpe sig selv på en længere basis, hjælper de også miljøet. Mange energivenlige løsninger er nemlig både økonomisk smarte og miljørigtige. Ofte skal der slet ikke de store ændringer til i hjemmet for at optimere sit forbrug. Det handler bare om at kende sine muligheder for at optimere. Hvis man er én af dem, der gerne vil slutte sig til denne form for energiforbrug, men ikke helt ved, hvor man skal starte henne, så er svaret helt lige til – så skal man starte her med at læse denne liste. Her vil vi gennemgå de bedste, de billigste og de nemmeste løsninger til at få et mere bedre regnskab i forhold til pengepungen og CO2-aftryk.

Lav varme og strøm derhjemme

Et af de allerstørste hits indenfor energirigtige løsning til hjemmet i Danmark må uden tvivl være et solcelleanlæg. Så snart der kom paneler på markedet, der var til at betale, steg efterspørgslen efter disse paneler, der nu var til at betale for selv en almindelig person. Den store efterspørgsel gav stor konkurrence i mellem de forskellige producenter og forhandlere af solcelleanlæg. Det førte til billigere og billigere priser på anlæggene, hvilket igen gjorde dem endnu mere attraktive for ganske almindelige danskere. Derfor er der derfor rigtig mange danske husstande, der i dag får en stor del af deres strøm leveret direkte fra solens stråler. Solcelleanlægget producerer strøm, så længe solen skinner. Al den overskydende strøm bliver solgt til det lokale energiselskab, der til gengæld ”tilbagebetaler” med gratis strøm svarende til den opsparede mængde på de dage (og nætter), hvor solen ikke er fremme. Men det er ikke kun strøm, man kan producere derhjemme ved hjælp af de ressourcer, der er lige udenfor huset. Ligesom at man kan lave strøm derhjemme, kan man også lave varme derhjemme. Ved hjælp af et jordvarmeanlæg kan man ”høste” varme fra undergrundens naturlige varmereserver. Dette er ikke engang kun forbeholdt sommeren, det er muligt hele året rundt og selv ved meget lave temperaturer.

Red kælderen fra oversvømmelse

Hvert år oplever mange husejere at blive overrumplet af pludselig og voldsom nedbør, der ender med at oversvømme både kælder, have og alt derimellem. Det er noget, da allerfleste er meget trætte af. Det kan man dog gøre noget ved. Ved at installere et regnvandsanlæg kan man aflede en stor mængde nedbør udenom kloakken og direkte ned i jorden til en regnvandsfaskine i stedet. Det, der ofte går galt, når en oversvømmelse finde sted, er, at kloakkerne simpelthen ikke har kunnet følge med i forhold til den voldsomme mængde regn. Det er her et regnvandsanlæg kan være med til at afhjælpe problemet. Ved at lede sit eget regnvand direkte ned i jorden udenom kloakken slipper man både for omkostninger ved at blive koblet på kloaksystemet, undgår oversvømmelser og hjælper med at gøre grundvandet renere. Ren energi giver ren samvittighed og en bedre økonomi.

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar