Der er masser af fremtid i at gå på HF

børn

I Danmark er vi som udgangspunkt i den lidt spøjse situation, at vi er nødt til at løbe an på vores viden, hvis vi skal kunne konkurrere i den moderne verden. For vi er jo ikke et af de der store lande, med masser af råstoffer som olie eller guld eller lignende, som vi kan sælge. Vi er heller ikke et kæmpe stort folkefærd, som kan producere en masse ting billigt, og så tjene den vej igennem. Så vi er nødt til at satse på kloge hoveder. Og dem har vi heldigvis en del, og vi forsøger at lave flere, hvilket blandt andet er grunden til, at vi har gjort uddannelse gratis, og faktisk tilbyder betaling til studerende i form af SU. For der skal simpelthen viden og nytænkning og gode idéer til, for at vi kan overleve som land og sikre økonomisk velstand. En af vejene til al denne viden går naturligvis igennem universitetet. Det vil sige, at det er faktisk denne anstalt, som er udgangspunktet for vidensproduktion, fordi vi her uddanner akademikerer og disse så efterfølgende udfører forskning, som forhåbentlig kan blive mange penge værd, fordi den læser et problem, som ikke allerede har en løsning. Men som bekendt, som kan man som udgangspunkt ikke bare lige komme ind på universitet. Man skal altså lige have sig en studentereksamen først. Og studentereksamen kan altså tages i flere udgaver. Én af disse mange udgaver er HF, som blandt andet kan tages i Aarhus, og flere af landets større byer.

HF tager kun 2 år, men giver de samme muligheder

Mange tænker, når de snakker om studentereksamen, at det tager 3 år, før man er klar til universitetet. Men med HF er det altså anderledes. Her kan man nemlig få huen på, på kun 2 år. Dette giver egentlig et helt ekstra år. Så enten kan man komme hurtigere videre til eksempelvis universitetet, hvis det er det man vil. Alternativt giver det måske et ekstra år til at finde ud af, hvad man gerne vil. For tager man sin HF i Aarhus, så er der jo uanede muligheder for, hvad man kan lave bagefter. Men det kan næsten virke komisk, at vælge at bruge 3 år på at færdiggøre noget, som man kunne gøre på 2 år. Særligt hvis man netop har en plan for, hvad man gerne vil bagefter.

Hvis du overvejer HF, så gå ind og læs om det

Det er som nævnt helt sikkert en overvejelse værd, om HF er noget for dig. Men der kan selvfølgelig være rigtig mange spørgsmål, som du gerne vil have svar på, inden du søger noget som helst. Eksempelvis om du skal læse i Aarhus, eller et andet sted. Og hvilke fag du kan få osv. Så hvis du er i tvivl, så gør dig selv den tjeneste at gå ind og læs om det på nettet eller et andet sted. Så kan det være at du finder dit kald.

Kilde: http://langkaer.dk/hf/

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar