Robotsvejsning giver den bedste kvalitet

Robotsvejsning

Det fleste har oplevet at være ude og se på møbler eller et nyt køkken. Man ser hele møblet eller køkkenet efter i sømmene inden, man vælger at gøre købet, og noget af det, som kan være medvirkende til at afgøre, om denne stol eller dette køkken skal med hjem er, om svejsningen er pæn. En tydelig og upræcis svejsning kan ødelægge looket og det kan medføre, at møblet eller køkkenet ser billigere ud. Men dette ses heldigvis ikke så ofte længere! Svejsning er et gammelt håndværk som har været i rivende udvikling de seneste år. Svejsning er nemlig et håndværk, som man gør brug af i mange forskellige henseende, da man i forbindelse med mange forskellige produkter, store om små, gør brug af forskellige metaller, hvilket skal bearbejdet gennem forskellige svejsemetoder. Men en flot svejsning kan være svært at opnå, da der er mange forskellige faktorer, som man skal tage hensyn til når man svejser, og det er nemt at lave en lille fejl, som kan ødelægge svejsningen – men mange af disse risici er blevet elimineret med en ny teknologi inden for svejsning, og dette er robotsvejsning!

Et præcist resultat med robotsvejsning

At lave en præcis svejsning kræver utrolig meget tid og meget erfaring, og det er ikke alle der kan udføre en perfekt og præcis svejsning. Dette er blandt andet grunden til, at man inden for svejserfaget har udviklet robotsvejsning. Robotsvejsning er en svejsning som er udført af en robot, og denne svejsning bliver derfor meget præcis, da der her ikke kan forekomme en rystende hånd eller lignende, og svejsningen kan derfor ske i lige linjer, som giver et pænt og præcist resultat. En robotsvejsning kan derfor producere produkter i god kvalitet, hvor kvaliteten er konsekvent og er høj i samtlige produkter som bliver produceret, hvilket medfører at kvaliteten af metalprodukter er stærkt stigende og man behøver ikke længere gå ned i kvalitet i forhold til svejsningen når man eksempelvis skal købe møbler, nyt køkken og meget mere.

Robotsvejsning er den hurtige vej til et flot resultat

Robotsvejsning giver ikke kun en højere kvalitet, robotsvejsning er ligeledes hurtigere end almindelig svejsning. Denne form for svejsning er derfor optimalt i forhold til større produktioner, da man med robotsvejsning kan sikre sig en god kvalitet, som kan produceres hurtigt. Robotsvejsning er markant hurtigere en almindelig svejsning, da robotten som svejser kan programmeres til forskellige hastigheder, og kan hurtigere og nemmere klare små detaljer i en svejseopgave, som på normal vis ville tage lang tid, hvis man skulle svejse samme opgave i hånden. Det er derfor ligeledes den fordel ved robotsvejsning, at man kan svejse både store og små opgaver uden problemer, og små detaljer er ikke noget problem i forbindelse med robotsvejsning, og alle små deltaljer ved hver enkelt produkt er ensartet på grund af robotsvejsningens præcision.

Så svejsefaget er i en rivende udvikling, hvilket man kan se i forbindelse med robotsvejsningen, som er hurtigere, præcis og kan tilpasset hvert enkelt produkt, således at dette produkt altid produceres i den højeste kvalitet.

Læs mere på: http://www.aalsrode.dk/dk/kompetencer/robotsvejsning/

 

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar