Trælakering er en måde at skabe nyt liv på

Trælakering

Når du står over for valget om at smide ud eller at bruge det gamle, hvad gør du så? Der er mange, der tager den mere belastende måde som det første. Der er mange måder at skabe et nyt udtryk på i sit hjem. En af dem er at lakere eller slibe de forskellige træ overflader, som fx en stue har. Man vil blive overrasket over, hvor meget det kan gøre ved et bord at blive slebet ned, hvorefter det kan lakeres, så det holder i mange år fremover. Der findes mange forskellige slags træ, faktisk flere end man lige tror. Nogle af de mest benyttede indenfor, især hvis holdbarheden skal være langvarig, er eg og ask. Det er hårde træsorter, som har godt af at blive behandlet med kærlighed. Når man behandler træ med kærlighed betyder det at holde det ved lige. Altså lakerer man, måske endda pudser man det en gang imellem.

Der er mange måder at gøre det på, og du vil helt sikkert opdage, at så snart du begynder at sætte dig ind i det, så begynder forvirringen også at melde sig. Derfor er det godt at tage kontakt til en professionel, der har haft med slibning, bejdsning, indfarvning og andre træ behandlinger at gøre.

Hvor finder jeg den bedste hjælp inden for trælakering?

Det handler om at undersøge markedet. Hvilke priser præger det, og hvem kender du måske som har haft med en ægte håndværker at gøre før. En ægte håndværker, er en der har sit udstyr og værktøj i orden. Han/hende møder op med et åbent sind og sørger for, at dine ønsker bliver ført ud i livet. Det handler om kvalitet, holdbarhed og god service.

Uden disse 3 komponenter, så opnår du aldrig en solid virksomhed inden for byggebranchen. Især ikke, hvis du skal starte en i Herning, hvor alle ved at kvaliteten og konkurrencen er o top. Man kan også, hvis man er interesseret i at give sit gamle træ nyt liv, kontakte nogle, der måske har en slibemaskine stående. Her kan du let møde op med dit valgte møbel i hånden, og så vil virksomheden stå for at slibe og lakere.

Hvad ender en trælakering med?

Det ender oftest med den bedste trælakering, som man kunne forestille sig. Og du vil helt sikkert gå hjem med et smil på læben. Men oftest handler det om gulv, lister, bjælker eller andet, der er fremtrædende i dit hjem. Her skal du huske, at det er husets velvære det gælder. Ikke for at nævne det samlede indtryk. Man kan sagtens ødelægger et rums balance, ved at vælge den forkerte farve til ens gulvbrædder f.eks. Prøv dig først frem på træ, som du ved ikke skal bruges, for lak ændrer farve og udtryk når det tørre. Det er vigtigt at huske, så du ikke begår den samme fejl, som mange mennesker i Herning og Vejle har gjort. Her har stuerne fået nogle underlige udtryk. Nogle brædder er blevet for mørke. Andre for lyse. De har simpelthen glemt den vigtige forudundersøgelse før lakeringen bliver påført. Og husk så, trælakering er ikke bare en hvilken som helst lakering. Der findes et væld af forskellige valgmuligheder. Tak en snak med en professionel. Det er altid en god ide.

Om skribenten

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar